Tesettür Bindallı

Tesettür Bindallı

Bindallıların Tarihi Değişti

Bindallılar yüzyıllardan beri günümüzü gelen gelenek ve göreneklerimiz çerçevesinde kına gecelerimizi süslüyor. Artık bu tarz giysiler işleme sanatı olarak maalesef kimlik değişimine uğradı. 200 senelik maraş sanatı gitti, tel sarma sanatı gitti, el işi bütünüyle gitti ve modern bindallı adı altında Hint giysilerinin şalının ve eteklerinin kenarındaki el işçiliği sökülerek kaftanlarımızın üzerine aplikasyon yapılıyor. Meşhur hint işçiliği ile üretilen hint giysileri, saree ler ve lehenga tarzı giysilerde bilindiği üzere inanılmaz bir işçilik ile üretilen el işçiliği uygulanıyor. Fakat üzülerek belirtiyoruz ki Memleketimizde el işçiliği yapan ve bu sanatı hakkıyla veren çok az sayıda imalatçımız kaldı. Bundan mütevellit bu tarz giysileri kesiliyor ve motifler bizim kaftanlara hizmet veriyor.

Modern Bir Kına Gecesinde Ne Giyilir?

Bir Kına gecesinde ne giyilir denince aklına gelen yanıtlar, bindallı, tesettür bindallı ,kaftan ve kırmızı kına abiyesi olabilir. Bindallı ve kaftanın kına yakma seremonisi sırasında giyildiğini düşünürsek gecenin büyük bir kısmını kına elbisesi ile geçireceksin. Sen geleneksel tasarımların dışında ayrı bir model tercih etmek istiyor olabilirsin. İster “Kınada kırmızı giyilir” diyenlerden ol ister değişik bir tasarım arayanlardan… Her tarzda farklı alternatifler bulman mümkün.

Kına geceniz için Kaftan ve Bindallı modelleri

Bindallı ’nın modelleri yöresel ve modern bindallı olarak ikiye ayrılır. Yöresel olan kaftanlar yüzyıllardan beri bugüne gelen motif ve desenler içerir ve genel olarak standart ölçülerde olur ve kemer sayesinde belden oturtmalı bir duruma getirilir.

Modern bindallılar ise belden oturtmalı ve bazı modellerde ise kuyruklu olur. Tesettür türbanlı bunlardan birisidir. Bazı modeller ise tarlatanlı kabarık şekilde giyilir. İster yöresel olsun ister modern kına gecelerinde eş dost ve akrabalarınızın önünde tarzınıza uygun güzel bir kıyafet tercih etmeniz.

Kına gecenizin olmazsa olmazı Bindallı

Kına gecesi eğlenceleri – Kaftan Bindallı – Bekarlığa veda Genç kızların hayallerini süsleyen kına gecesi bindallı Kıyafeti eski dönemlerde güç itibar ve büyüklük simgesi olarak giyilen kaftanlar herkesin sahip olamayacağı ulaşılamaz kıyafetlerdi. Zarafetin simgesi olan kaftanlar çağımızda kına gecelerinde ve bekarlığa veda partilerinde olmazsa olmazı.Kına gecesinde giyeceğiniz bindallı kıyafetini gösteren üç önemli nokta bulunur. 

Birincisi kına kıyafetinizin belden oturtmalı olması gelini zayıf ve zarif gösterir. Eğer kaftan belden oturtmalı değil ise kemerle bu sorunu çözebilirsiniz. 

İkincisi kol kısmı, Genelde kapalı kadınlar kollarının görünmesini istemezler bu nedenle şifon kollu değil çan kollu ya da ceket kollu kaftanları tercih ederler, 

Üçüncü ve en önemli olan konu Bindallının etek kısmının sürüklenerek gelmesi kıyafeti daha hoş ve daha asil göstermektedir. Tarlatanlı modellerde ve kabarık bindallı genel olarak kına gecesinde elbisenin altına tarlatan giyilince kıyafet yukarıya kalktığı için etek yapılmamaktadır. Buda kıyafeti farklı göstermektedir.Birçok bindallı modeli bulunmaktadır. Tesettür bindallı, Kabarık bindallı, Dantelli bindallı, Renkli bindallı, Klasik bindallı, Üç etek bindallı, Hint bindallı...

img

Eslem Ak Kaftan'nın size sunduğu son model, şık ve trend her beden kaftan bindallı ile kına geceniz daha da mükemmel hale gelir.

Instagram

bindallı

bindallı modelleri

kına elbisesi

kına elbiseleri

kına gecesi

kaftan modelleri

kına kaftan

bindallı fiyat

bindallı fiyati

kına kiyafeti

kına kaftanlari

tesettür bindallı

bindallı fiyatları

bindalli kiralama